Изключително опасна шахта уплаши не на шега пловдивчани, които се обърнаха

...
Изключително опасна шахта уплаши не на шега пловдивчани, които се обърнаха
Коментари Харесай

Опасна шахта в Пловдив се оказа ничия! Ответен удар - засипват я с бетон

Изключително рискова шахта уплаши не на смешка пловдивчани, които се обърнаха с зов за помощ към Plovdiv24.bg. Разбитият обект се намира на доста оживено място - на тротоара на кръстовището на бул. "Руски " и бул. "Шести септември " наоколо до Младоженския дом. 
Репортер на Plovdiv24.bg беседва с кмета на регион "Централен " Георги Стаменов, той към този момент бе осведомен с казуса.
"Тази шахта е голяма, наподобява на подземна изложба. Питахме всички оператори, само че никой не си я припозна. Предположихме, че е на някогашния "Градски превоз ", само че и от там замълчаха ", описа Стаменов. 
Това отричане и повдигане на ръце от казуса обаче единствено е амбицирало кмета да предприеме нова политика в сходни случаи.

"Там където шахтите са на частни компании и никой не поема отговорност, ще ги засипваме с баластра. Ако желаят да ги разкопават след това. Ние сме толерантни къмкъм операторите, удължаваме им периодите за пробутване на мрежата подземен, съгласуваме периоди, само че не е обикновено за строшен похлупак да питаме безусловно всички и те да отхвърлят. Щом шахтата не е ничия, тогава засипването е обикновено решение на въпроса. Не е излаз и просто да подновим капака, тъй като още веднъж ще се разбие. Затова ще запечатваме ничиите шахти и по-късно ще ги заравняваме с бетон и казусът ще се реши ", разяснява районният кмет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР